The Weeknd

The Weeknd е най-високоплатената млада знаменитост в света

Канадският изпълнител от етиопски произход The Weeknd се класира на първо място в списъка на най-добре платените знаменитости в света на възраст до 30 години, съобщи сп. „Форбс”.

През 2017 той е спечелил 92 млн. долара

Доходът е формиран основно от концертна дейност – The Weeknd е получил над 1,1 млн. за всяко свое участие по време на концертното си турне Starboy: Legend of the Fall.

На второ място е 23-годишният поп изпълнител Джъстин Бийбър с годишен доход от 83,5 млн. долара. Изданието напомня, че певецът за пръв път се е появил на корицата на „Форбс” през 2012, когато е бил едва 18-годишен.

На трето място е британската изпълнителка Адел, получила от продажби на албуми и от концерти 69 млн. долара. Успехът на 29-годишната артистка се обяснява с това, че последният й албум „25” стана най-продаваният през 2016 с тираж от 1,73 млн. копия.

В първата десетка влизат спортисти от НБА на САЩ и Националната футболна лига, 27-годишната поп певица Тейлър Суифт и 20-годишната сестра на Ким Кардашиян Кайли Дженър, която създаде своя козметична компания.

Общият годишен доход на 30-те знаменитости, включени в класацията, е 1,24 млрд. долара
- реклама -