Тези хора намериха съкровища в домовете си

Тези хора намериха съкровища в домовете си. Ценните предмети са открити напълно случайно. Намирането на съкровище винаги е вълнувало хората. Някои са толкова запалени по търсенето на съкровища, че посвещават живота си на това. А други го намират случайно в дома си. Вижте тези невероятни истории на хора, намерили ценни и скъпи неща в домовете си.

Най-голямата колекция от златни монети

Колекцията с номинална стойност над 25 000 долара в монети от 20, 10 и 5 долара, изсечени между 1847 и 1894 г., към днешна дата е най-ценната открита златна монета, открита в Съединените щати.

Двойка, която се нанесла в къща, открила монетите в осем ръждясали кутии, след като забелязали, че едната стърчала над земята до дърво в двора, пише cbsnews.com.

Съкровището от Финикс

Когато преди три години семейство от Финикс започва домашен ремонт, изобщо не подозира как ще завърши той. При отстраняването на една от стените в жилището американците откриват сейф със сумата от 50 000 долара и 50-годишен бърбан.

Отдавна изгубено произведение на изкуството

Известно е, че хората от време на време заравят малко пари в матраци, но какво да кажем за шедьовър на италианския Ренесанс? Точно това се случи с изгубена картина на Караваджо.

Неназовано семейство намери платно „Юдит и Олоферн“ под стар матрак на тавана на къща в Тулуза, Франция. Семейството смята, че един от техните предци, който е служил в армията на Наполеон, може да го е донесъл във Франция преди векове.

Творба на Ван Гог

Картина на Ван Гог, наречена Залез в Монмажур, е намерена случайно на таван в норвежко жилище. В началото обитателите на дома смятат че това е фалшификат, но след като творбата е подложена на изследване, истината е разкрита. Картината се оказва на великия Ван Гог, но просто навремето не е била подписана от него.

Съкровището на музея Siebenberg House

През втората половина на миналия век съпрузи се сдобиват с голям имот в старата част на Йерусалим. Надявайки се, че наоколо може да е заровена някоя интересна находка, партньорите разкопават всичко възможно. Така след 18-годишно проучване най-накрая намират уникални предмети и останки, свързани с еврейската история. С тях поставят началото на музея Siebenberg House.

Колекционерски плакати

През 2011 г. в Беруик, Пенсилвания, анонимен купувач плати около 30 000 долара за нещо, което може би не знаете, че е ценно – ретро филмови плакати. Тези конкретни плакати бяха залепени с лепило за тапети, вероятноq за да се използват като евтина изолация.

Те бяха изпратени от купувача на Heritage Auctions, където бяха внимателно отлепени. Инвестицията се изплати, тъй като имаше няколко редки и желани отпечатъци, включително плакат „Дракула“, който беше продаден за 143 400 долара, и плакат „Cimarron“, който беше продаден за 101 575 долара. Общо 33 плаката, наречени „Откритието на Беруик“, донесоха над 500 000 долара на търг.

- реклама -