Тежка зимна обстановка, Проходът Троян – Кърнаре е затворен, на места снегът е над половин метър

Редица пътища в страната са затворени заради обилния снеговалеж. Малко след 3 часа тази сутрин беше ограничено движението по магистрала „Хемус” на територията на София-област за камиони над 12 тона. Шофьорите изчакват на място.

Временно движението през Прохода на Републиката за МПС над 12 т се осъществява задължително с вериги. Проходът Троян – Кърнаре е затворен за всички превозни средства.

Временно се ограничава движението по път I-5 гр. Шипка – кръстовище за с. Крън и път III-5601 гр. Шипка – с. Шейново поради силен вятър, снегонавявания и намалена видимост.

Временно е ограничено движениетова тежкотоварни автомобили над 12 т по път I-3 Ябланица – Плевен в посока София на територията на област Ловеч поради снегопочистване.

Обилните валежи вчера активизираха и свлачище и наложиха частично затваряне на пътя от Симитли към Банско и Гоце Делчев.

Временно движението по път I-1 Ботевград – Мездра е ограничено в двете посоки за МПС над 12 т поради снегопочистване.

Временно движението в участъка от км 0 до км 26 на път III-842 Белово – Юндола е ограничено за МПС над 12 т с ремаркета и полуремаркета поради обилен снеговалеж и снегопочистване. Обходен маршрут:От Белово по път I-8 на кръстовище при гр.Септември по път III-8402 на кръстовище село Варвара по път II-84 за Юндола и обратно.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

- реклама -