Тежка катастрофа на пътя Русе-Разград, има жертва

Тежка катастрофа на пътя Русе-Разград взе поне една жертва, а други трима са в болница. Това съобщава NOVA. Пътният инцидент е бил между камион и микробус и е станал около 4 часа тази сутрин.

В микробуса е пътувало семейство с две деца. Шофьорът е загинал на място. Жената и двете деца са в тежко състояние.

Пътят остава отворен, но движението се осъществява в едната лента.

Микробусът се е връщал от чужбина, самата катастрофа е станала близо до Разград. В съседно село.

40-годишен мъж е загинал, а 48-годишна жена е в кома след сблъсък между микробус с каравана и тежкотоварен камион в района на село Осенец. В буса са пътували и две деца. Към момента няма информация за тяхното състояние.

Сигналът за инцидента е подаден в 5:24 часа тази сутрин. Час по-рано микробусът е влязъл у нас през ГКПП Дунав мост при Русе.

По първоначална информация те са пътували от Германия за село Ясеновец. На изхода на село Осенец, при десен завой, обаче шофьорът на микробуса губи контрол над превозното средство. И се удря челно в насрещно движещ се тежкотоварен камион с варненска регистрация.

На място са извикани екипи на полицията, пожарната и спешна помощ. Наложило се да режат ламарините на буса, за да извадят пътниците. Първоначално водачът е бил адекватен, но по-късно е починал в болницата. В кома е неговата спътничка. 63-годишният шофьор на тира е оцелял по чудо. Между мъжът и жената няма роднинска връзка, но тя е майката на двете деца.

- реклама -