Тежка верижна катастрофа с 30 автомобила край Сандански, има един загинал и много пострадали-ОБНОВЕНА (ВИДЕО, СНИМКИ)

Тежка верижна катастрофа с над 30 автомобила е станала тази сутрин на магистрала „Струма“ в участъка между Сандански и Дамяница. Един човек е загинал, а 16 са ранени. Един от пострадалите е с опасност за живота.

Участвали са в мелето 30 автомобила, каза на брифинг на мястото на 150 км на АМ „Струма“ старши комисар Николай Хаджиев директор на регионалната дирекция на МВР.

Сред помляните автомобили има 3 ТИР-а, 2 автобуса, 1 по-лекотоварен и 1 микробус.

Тежкият инцидент е станал при гъста мъгла в лентата в посока към Благоевград и София.

След поучаването на сигнала в 8 часа при гъста мъгла до 2-3 м са насочени екипи от цялата област. Има един загинал но не от директния сблъсък, а човек който е слязъл от автомобила с евентуални намерения да спре движението. Той е прегазен от товарен автомобил и е убит на място.

10 от пострадалите са откарани в МБАЛ Сандански, един – в Петрич и трима – в Благоевград.

По думите на комисар Хаджиев трима са в по-тежко състояние, които се оперират в момента.

Движението се отклонява през Ново Делчево.

Кирил Котев, кмет на Сандански: Гъста мъгла е причината за верижната катастрофа на АМ „Струма“, пострадалите се извозват в болниците в Сандански и Петрич

  Гъста мъгла е причината за верижната катастрофа на АМ „Струма“, пострадалите се извозват в болниците в Сандански и Петрич. Това съобщи за Радио „Фокус“-Пирин кметът на Община Сандански Кирил Котев. По думите му видимостта в района е по-малко от 10 метра. Той посочи, че в катастрофата са участвали над 25 коли.

- реклама -