Челно: Два тира се удариха в Ришкия проход

Тежка катастрофа: Два тира се удариха челно в Ришкия проход. Челният удар между два тира затвори Ришкия проход в сряда сутрин, съобщи NOVA. Вследствие на удара товарните автомобили се самозапалват, а гасенето им все още продължава.

По първоначални данни единият от водачите е загинал, той е чуждестранен гражданин. Вторият шофьор е българин и е успял да излезе невредим.

Движението се пренасочва от мотел „Хан Крум” / за идващите от Шумен/ през Камчия – Съединение – Люляково – Просеник, а идващите от Карнобат могат да ползват Котленския.

Само преди ден ТИР катастрофира на АМ „Тракия“ близо до пътен възел Ветрен. Инцидентът е станал на км. 358 в посока Бургас, като сигналът е получен в 00.46 ч., съобщават от полицията в морския град.

Установено е, че влекач с полуремарке, с австрийска регистрация, самокатастрофира, блъскайки се в бетонен стълб – част от конструкцията на пътния възел.

Водачът на ТИР-а – 55 годишен бургазлия е починал на място. Тялото му е откарано за аутопсия в отделение “Съдебна медицина” при областната болница в Бургас.

По платното имаше разпилян товар – гуми за камион.

До отстраняване на товара, както и на самия ТИР, пътният трафик се пренасочваше през отбивката за Камено и Българово.

Четете още:

- реклама -