Тежък удар по Стефан Янев: Дясната му ръка напусна партията часове преди учредяването й

Съоснователката на партия „Български възход“ Ралица Симеонова обяви, че

напуска проекта в деня на неговото учредяване.

Симеонова, сочена за дясната ръка на бившия служебен премиер, обяви решението си с пост във фейсбук.

„Няма как да бъда част от този проект, чрез който аз, в лично качество, не мога да изпълня основния си ангажимент, т.е. не мога да гарантирам, че няма да бъдете излъгани и предадени за пореден път“, написа Ралица Симеонова.

Ето целият пост:

Скъпи приятели,

Много от вас ми пишат, че се страхуват да не бъдат излъгани отново. Много от вас разглеждат „Български възход“ като алтернатива на компрометираното политическо статукво. И той наистина беше замислен като алтернатива, като пример за това как се прави един подобен партиен субект. Когато се ангажираш с политически формат, в който са фокусирани толкова много надежди и очаквания, отговорността е огромна. Поне от моя гледна точка е така. Защото за мен хората не са просто някакъв електорат. Не гледам на тях като на инструмент, който да ми осигури възможност да съм някъде или да получа нещо.

Снимката е илюстративнаЗа мен хората и общността са крайната цел на политиката.

Последната трябва да обслужва именно тях, техните

интереси и техните потребности. За добро или за лошо една от основните ми черти е, че съм твърде директна, открита и понякога леко крайна в отстояването на принципите, които смятам за правилни. И много сериозно се отнасям към ангажиментите, които поемам. А обещах да не лъжа и да не злоупотребявам с доверието на хората, които ми вярват.

Вече имах възможност да подчертая, че основен проблем

в новата формация „Български възход“ е кадровият и той, за съжаление, не ми изглежда решим, не и към днешна дата. Формацията е обект на нездрав интерес и се пълни със странни партийни отломки и компрометирани личности. Кадровите решения са много важни, защото в крайна сметка идеите се реализират от хора.

Ето защо, прецених, че няма как да бъда част от този проект,

чрез който аз, в лично качество, не мога да изпълня основния си ангажимент, т.е. не мога да гарантирам, че няма да бъдете излъгани и предадени за пореден път.

Принципите са над всичко, защото те осмислят всяка кауза, като й придават реална стойност и тежест. Винаги съм се опитвала да отстоявам принципите, в които вярвам, без значение от потенциалните последствия. За мен честта, достойнството, истината, родолюбието и справедливостта не са клишета.

Компромис с тях не мога да направя, защото държа съвестта

ми да е чиста. Вложих много енергия, усилия, емоции и лични средства през последните месеци, но една птичка пролет не прави, нито две, нито три…

Последвайте ниПолезна ИнформацияТежък удар по Стефан Янев: Дясната му ръка напусна партията часове преди учредяването йНовиниИнформация

Благодаря на свестните хора, с които работих досега и с които се опитахме да вкараме качество и смислено съдържание в този проект. За съжаление, не сме критична маса.

Все пак пожелавам успех и дано постепенно форматът да

се изчисти от плявата, да стане жизнен и да допринесе за доброто на България. Аз пък ще се радвам на свободата да изразявам открито гражданската си позиция, както е било винаги досега.

Пиша горното, за да няма излишни спекулации защо не съм на Учредителното събрание днес, завършва Симеонова. Тя е известна като най-близката съратничка на Стефан Янев. Бешу му пиар, а после той я назначи за зам.-министър на отбраната.

Учредяването на партията ще е днес следобед в НДК.

Още по темата:

- реклама -