сн. БТВ

ТЕЦ „Брикел“: Нямаме официален протокол, отиващото си правителство оставя хаос в държавата

До момента липсват констатации за „умопомрачаващи“ нарушения в ТЕЦ „Брикел“, съобщиха от дружеството в своя позиция след изявление на министъра на околната среда и водите Борислав Сандов.

„Досега „Брикел“ няма наложен официален протокол от РИОСВ Стара Загора и Хасково за осъществената проверка преди седмица. Няма официален протокол от Изпълнителна агенция по околна среда за осъществената проверка преди седмица. Няма официален протокол от Национален център за опазване на общественото здраве и служба пожарна безопасност и защита на населението за осъществената проверка преди седмица“.

В писмото се посочва, че „не е получен официален протокол за извършената преди седмица проверка от Инспекция по труда, в който не са констатирани пропуски, които могат да доведат до затваряне на дружеството!“.

В позицията на „Брикел“ се допълва, че завишенията на вредни емисии отразяват моментни стойности, които законът приема за валидни, а трябва да се вземат предвид средните стойности.

„Така наложената принудителна административна мярка на „Брикел“ е поредният акт, показващ единствено желанието на вече бившето правителство да остави след себе си държавата в пълен хаос и да доведе енергетиката до колапс“, допълват от предприятието.

- реклама -