Тестваха за алкохол и наркотици Порошенко и Зеленски

Украинските кандидати за президент Владимир Зеленски и Петро Порошенко бяха подложени на кръвен тест за наркотици и алкохол. Това беше едно от условията на Зеленски за провеждането на дебат в навечерието на втория тур на изборите.

Екипът на Зеленски предаваше на живо медицинския преглед. 

Порошенко претърпя тази процедура в антидопинг центъра на НСК „Олимпийски“ в Киев. Именно на този стадион ще се проведе дебата. И Порошенко направи теста за алкохол и наркотици в присъствието на медии.

По-рано Зеленски каза, че е готов да приеме предизвикателството на Порошенко да проведат дебат преди втория тур на изборите. И постави условия – той да се проведе на стадиона в Киев, където може да има 70 000 зрители на живо, и след медицински преглед. Часове след отправената покана, Порошенко се съгласи.

В неделя в Украйна се състояха президентските избори. Нито един от претендентите не спечели необходимите 50% от гласовете, необходими за победата в първия кръг, поради което бе определен втори тур. Той ще се проведе на 21 април, като в надпреварата ще продължат Зеленски и Порошенко.

- реклама -