Tesla вдигна активите на Мъск. Става трети по богатство в света

Производителят на електрически автомобили „Тесла“ на милиардера Илон Мъск, чиято ракетна компания изстреля четирима астронавти в космоса, е включен във фондовия индекс S&P 500, предаде агенция „Блумбърг“.

Последната новина добави еквивалента на ракетно гориво към състоянието му. 49-годишният Мъск е готов да се превърне в третия най-богат човек в света, като прескочи Марк Зукърбърг, след като нетната му стойност се увеличи с над 15 милиарда долара при продължителна търговия.

Tesla, чиито акции затвориха на 408,09 долара, нараснаха с около 14% в 18:20 ч. в Ню Йорк, вдигайки нетната стойност на Мъск до 117,5 милиарда долара, показва Bloomberg Billionaires Index. Богатството му е скочилодо 90 милиарда долара тази година, най-голямата печалба в класацията на 500-те най-богати хора в света. Tesla ще влезе в S&P 500 на 21 декември

В събота Мъск написа в Туитър, че „най-вероятно“ е имал умерен случай на COVID-19 и е имал симптоми на „лека настинка“. В неделя той туитна, че няма симптоми.

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Същия ден четирима астронавти бяха изстреляни към Международната космическа станция с кораб, построен от Space Exploration Technologies Corp. На Мъск.

- реклама -