Христо Терзийски, МВР, заплати, полицаи
Снимка: БГНЕС

Терзийски: На този етап заплатите в МВР могат да се увеличат с 15%

Водят се разговори с народни представители, които да внесат поправки в Закона за държавния бюджет, така че да се стигне до 15% увеличение на основната заплата на всички служители в МВР.

„При оптимистично развитие на ситуацията с Covid-19, можем още в първия възможен момент да говорим и за по-голямо увеличение на заплатите от 15 процента.“

Това заяви вътрешният министър Христо Терзийски след среща с шестте синдиката в МВР, на която освен темата за заплатите са били обсъдени и всички други „наболели въпроси“.

Министърът посочи, че не е било постигнато разбирателство за исканото от синдикатите увеличение на заплатите на всички служители в МВР с 30 процента.

Снимка: БГНЕС

Той посочи, че към този момент правителството предлага 15 процента увеличение на заплатите в бюджета за 2021 г., като във финансово изражение това е около 231 млн. лв. Терзийски припомни, че през тази година са били увеличени и някои други пера в бюджета на МВР, като даде пример с нощния труд на полицаите. На този етап заплатите могат да бъдат увеличени с 15%, като за някои от служителите с клас прослужено време и добавки може да достигне 20%, добави Терзийски.

Вътрешният министър каза още, че не знае дали синдикатите ще протестират.

- реклама -