Тервел Пулев, Ковальов
Снимка: www.facebook.com/TervelPulev

Тервел Пулев падна от руснак, Кубрат спечели

Тервел Пулев записа първа загуба на професионалния ринг в кариерата си. Той отстъпи по точки на руснака Сергей Ковальов. Двамата направиха 10-рундов мач в полутежка категория в зала „Форум“ в Лос Анджелис. Българинът остава с баланс от 16 победи и една загуба.

39-годишният Ковальов е най-сериозният съперник в професионалната кариера на Пулев. Руснакът държеше световните титли в лека тежка категория на IBF в периода 2014-16 г., както и на WBO между 2013 и 2019 г.

Съперникът на Тервел Пулев водеше в по-голяма част от срещата и нанесе по-чисти удари. Българинът опита да атакува по-мощно в последните два рунда, но не успя.

В подгряващата среща на галавечерта в Лос Анджелис успех постигна и Кубрат Пулев. Той победи след съдийско решение американеца Джери Форест. Мачът също продължи десет рунда. Преди двубоя имаше лека разправия, защото Форест искаше да се боксира със стари ръкавици. Наложи се Кубрат да предостави свои на Форест.

Българинът постигна 29-а победа на професионалния ринг, като остава и с две поражения. Това беше първи мач за него от декември 2020 г., когато загуби от Антъни Джошуа. Това беше вторият опит на Пулев да вземе световната титла.

- реклама -