сн. Daily Mail

Терористите в Лондон влизали от бар в бар и безразборно пронизвали хора – ВИДЕО

Свидетели на снощния ужас в Лондон разказват, че нападателите са действали с изключителна бруталност. След като слезли от моста, те започнали да влизат от заведение в заведение и брутално насичали хората, които се изпречат на пътя им.

Мъжете, които били с фалшиви взривни колани крещели „Това е за Аллах“. Те носели ножове с 12-инчови остриета.

Героите, които сами се опитали да преборят терористите

„Излязох от бара и видях ужасена тълпа, която тичаше от Бороу Маркет в посока Лондон бридж. Един човек мина покрай мен, крещейки: Бягай, той има нож, намушква хора с него“, разказва пред BBC Джош.

Неговият приятел Джерард пък споделя: „Те крещяха в несвяст това е за Аллах. Имаше едно момиче – намушкаха го повече от 10-15 пъти. А, то молеше: Помогнете ми, помогнете ми.“

Джерард се опитал да спре терористите, като грабнал стол и няколко бутилки и започнал да тича след тях и да ги налага. Шофьор на такси пък минавал по същото време по улицата и без да се замисли засилил колата си към нападателите, за да ги сгази. Те обаче се оказали по-бързи от него и успели да избягнат идващия автомобил.

Журналист с прерязано гърло е сред хората, които са в неизвестност

Приятелите на Геоф Хо случайно видели на клипче в интернет журналиста, който те не могат открият. На видеото се вижда как мъжът е с прерязано гърло и отведен от линейка. Хо е бил наръган Саутуарк Таверн снощи.

По данни на Скотланд Ярд шестима души са загинали при снощното нападение, а над 30 са ранени.

Сред тях има и транспортен полицай, който е намушкан. Униформеният е бил първият отзовал се на сигнала за атаката. Състоянието му е сериозно, но без опасност за живота.

- реклама -