атентата на летището в Истанбул

Терористите от летище „Ататюрк“ са от Русия, Узбекистан и Киргистан

Терористите, виновни за атентата на истанбулското летище „Ататюрк“ са от Русия, Узбекистан и Киргизстан. Това съобщи официален източник.

Отговорността за тройния самоубийствен атентат, който отне живота на 42 души, не е поета от никого. Според турските власти, обаче, организатор е „Ислямска държава”.

Турската полиция арестува днес 13 заподозрени джихадисти на 16 места в Истанбул, допълни източникът.

Други девет заподозрени бяха задържани в западния пристанищен град Измир, но източникът не потвърди, че тези арести са свързани с атентата във вторник вечерта.

Министерството на външните работи на Република България напомня на българските граждани, пътуващи за Република Турция, че опасността от извършване на терористични актове продължава да бъде висока.

Места с висок риск за осъществяване на терористични нападения са именно обекти, често посещавани от наши туриституристически обекти, площади, пристанища, гари, летища, търговски центрове, стадиони и спортни зали и други обществени места.

Препоръчва се българските граждани, които желаят да посетят Истанбул, да проявяват повишено внимание и стриктно да изпълняват разпорежданията на органите за сигурност при възникване на кризисни ситуации.

- реклама -