тежкотоварен

Терористите от Лондон искали да наемат тежкотоварен камион (СНИМКИ)

Терористите, извършили нападението на 3 юни в центъра на британската столица, са опитали да наемат камион с тегло 7,5 тона, с който да убият повече хора. Това не се е случило, тъй като единият от замесените не е успял да заплати за тежката машина. Това съобщи в петък телевизионният канал „Скай нюз“, като се позова на информация от британската полиция.

Затова впоследствие извършителите са наели лекотоварен ван и са увеличили теглото му, като са го заредили с чували, пълни с чакъл, добавят още от телевизията. Във вътрешността на микробуса са открити още 13 бутилки вино и запалително, което означава, че може и да е бил предвиден още един терористичен акт.

Късно вечерта на 3 юни трима терористи се врязаха с микробус с висока скорост в пешеходци на Лондон Бридж. След това те стигнаха до пазара Бороу Маркет, където излязоха от превозното средство и атакуваха минувачите с ножове.

В резултат на терористичната атака загинаха 7 души, а 48 бяха ранени и хоспитализирани. Нападателите бяха ликвидирани от полицията, пристигнала на мястото на инцидента. В сряда в река Темза бе открита и осма жертва.

Сред загиналите има британци, французи и австралийци. Ранени при инцидента са граждани на България, Германия, Гърция, Испания и Нова Зеландия.

- реклама -