Терористи се самовзривиха в Анкара

Двамата терористи смъртници се самовзривиха край Анкара по време на полицейска акция, предаде телевизия Ен ти ви.

7

Терористите планирали удар с използване на кола бомба на улица. При операцията са открити около 200 кг. вещества, използвани за изработката на бомби.

„Самоличността на един от тях е установена, по предварителна информация вторият е жена. Има подозрения, че има и трети човек. Неговото издирване продължава“, каза кметът на турската столица Ерджан Топаджа. Той посочи още, че терористите са от град Диарбекир в югоизточната част на страната и са били издирвани.

По неговите думи по всяка вероятност инцидентът е свързан с Кюрдската работническа партия.

 

9

По информация на НТВ полицията е получила информация за подготвян терористичен акт около 6 часа местно време. Силите на реда са блокирали ловна хижа в района Хаймана на 30 км от Анкара. Когато полицията е наредила на заподозрените да се предадат, те са взривили автомобила, в който са се намирали.

При инцидента няма други пострадали.

Няколко дни по-рано единият заподозрян Харун Арслан е купил автомобил, с който да осъществи нападение, съобщава в. „Хюриет“. „Интересно е, че върху автомобила е имало турско знаме“, каза кметът Топаджа, според когото по този начин извършителите най-вероятно са опитали да се прикрият.

- реклама -