Шарли Ебдо
сн.Charlie Hebdo Officiel

Терористи отново плашат Шарли Ебдо, ето го последния брой

Френският сатиричен седмичник „Шарли ебдо” отново е заплашван от терористи. От изданието, в чиято редакция беше извършено нападение през януари 2015 година, подаде в съда жалба след като получи заплахи за нова атака.

Предупреждението е направено на официалната фейсбук страница на „Шарли ебдо” след излизането от печат на последния брой на седмичника.

Голи мюсюлмани на плажа

На първата страница на новия са изобразени двойка мюсюлмани, които щастливо тичат голи по плажа. Мъжът е с дълга брада, а жената- забрадена. Гениталиите и на двамата се виждат отчетливо. Текстът гласи: „Реформа в исляма: Мюсюлмани…освободете се!”.

„Паризиен” отбелязва, че седмичникът често получава във Фейсбук съобщения със заплахи, обиди и антисемитски изказвания, особено след терористичния акт в Ница.

Charlie Hebdo one year anniversary edition

През април 2011 година във Франция беше въведена забрана за носене на закриващо лицето мюсюлманско облекло на обществени места.

Заплахи имаше и след като като на първа страница на изданието беше публикувана карикатура на футболиста Антоан Гризман, изобразен като вибратор, и текст „Гризман, накарай ни да вибрираме!”.

- реклама -