Терористът от Лувъра нямал криминално минало

Терористът, нападнал войник в Лувъра в Париж, няма криминално минало. Това стана ясно след проверка на отпечатъците на мъжа, който беше ранен докато опитал да извърши нападение и крещял „Аллах Акбар”, съобщава RT.

 

Сим картата на нападателя е била на името на мъж от Египет.

Според информацията апаратът принадлежи на мъж, наречен Абдала, който е пристигнал във Франция с редовна виза и не е известен на френските власти.

Към момента все още не е известна самоличността на самия нападател.

Експерти в момента изучават пръстовите му отпечатъци и ДНК.

„Изправени сме пред груба агресия, която възникна тази сутрин в Лувъра, чийто характер доведе до антитерористични действия и прокуратурата започна разследване за опит за убийство на военен. Като президент на Републиката поздравявам смелостта и действията от страна на армията, за да неутрализира нападателя. Надявам се раненият военен да се възстанови”, обяви президентът Франсоа Оланд.

В медиите се появиха снимки от инцидента, направени с мобилни телефони. На тях се вижда как военните са повалили терориста.

1486131548-rew-copy

 

По време на инцидента в залите на самият Лувър е имало 250 души, които са събрани в едно от крилата и по-късно евакуирани на групи.

Метростанцията беше отворена, пуснаха и коли в района. Около Лувъра обаче са разгърнати сериозен брой полицейски части.

Смята се, че нападателят е действал сам. На мястото, където се разигра екшънът, са били открити два меча мачете. Пет изстрела са изстреляни по нападателя. Ранен е в краката и коремната област. Състоянието му е тежко. Втори човек е арестуван на мястото на инцидента заради „подозрително поведение”.

Нападнатият войник е с леко нараняване на главата. Друг униформен е ранен в корема, според някои информации доста сериозно.

https://www.youtube.com/watch?v=DfH3YFMX_o0
По-късно полицията щурмува сграда в централната част на Париж. Акцията е част от разследването на осуетената по-рано днес атака. Следователите са влезли в сграда в близост до булеварда „Шанз-Елизе“, съобщава АФП.

- реклама -