Тереза Мей: Това е потенциален акт на тероризъм

Министър-председателят на Обединеното кралство – Тереза Мей, окачестви трагичния инцидент в Лондон като „потенциален акт на тероризъм“.

В изявлението си министър-председателят на Великобритания Тереза Мей казва:

„След съвместните действия на полицията и служителите по сигурността мога да твърдя, че ужасният инцидент в Лондон може се третира като потенциален акт на тероризъм. Искам да изразя огромната си благодарност към полицията и службите за спешната помощ“.

Тереза Мей свиква правителствения кризисен комитет „Кобра“

„Моите мисли са с всички засегнати. Бих искал да благодаря на смелите мъже и жени от нашите служби за спешна помощ, които бяха първи мястото на инцидента и ще работят през цялата нощ.“, написа в Twitter кметът на Лондон Садик Хан.

Той съобщи, че ще присъства на извънредната среща на правителството и Кобра по-късно тази сутрин.

„Станция London Bridge е затворена и ние искаме от хората да избягват района. Моля всички лондончани и посетители на нашия град да останат спокойни и бдителни“. Кметът призова хорат да се обърнат към полицията, ако видят нещо подозрително.

„Все още не знаем пълните подробности, но това е умишлено и страхливо нападение срещу невинни лондончани и посетители на нашия град, които се наслаждават на съботната вечер. Няма основание за подобни варварски действия“, добави Садик Хан.

- реклама -