Тереза Мей

Тереза Мей сравни битката си за Брекзит с обрата на Ливърпул срещу Барселона

Британският премиер Тереза Мей сравни битката си с Брюксел по въпроса за Брекзит с невероятния обрат, който „Ливърпул“ направи вчера срещу „Барселона“ в Шампионската лига по футбол, съобщи Франс прес.

Победата на „Ливърпул“ „ни показва, че когато всеки казва, че всичко е приключило, че европейският ви съперник ви е победил, че времето изтича, че е време да се признае поражение, ние можем все още да постигнем успех, ако всички се обединят“, заяви премиерката под аплодисментите на членовете на своята Консервативна партия.

С тези думи тя отговори на заядлив коментар на лидера на лейбъристите Джереми Корбин, който я посъветва да „вземе съвети от Юрген Клоп“, харизматичния германски треньор на „Ливърпул“ за това „как се постигат резултати в Европа“.

Правителството на Мей от повече от месец преговаря с лейбъристката опозиция в опит да бъде постигнат консенсус за приемане на споразумението за Брекзит, сключено с Брюксел в края на ноември, но отхвърлено три пъти от британския парламент.

Обединеното кралство трябваше да напусне ЕС на 29 март, но излизането бе отложено два пъти и сега Брекзитът е насрочен за 31 октомври.

- реклама -