Тереза Мей

Тереза Мей обяви със сълзи в очите, че ще подаде оставка на 7 юни – ВИДЕО

Британският премиер Тереза Мей обяви, че на 7 юни тази година ще подаде оставка.

В емоционално изявление пред „Даунинг стрийт“, че е направила „най-доброто по силите си, да реши ситуацията, възникнала след гласуването на Брекзит през 2016-та“.

Мей не успя да сдържи емоциите си и се разплака

„Вече ми е ясно, че е в най-добър интерес на страната, нов министър да продължи с усилията за излизането на страната от ЕС. За това аз днес обявявам, че ще се оттегля като лидер на Консервативната партия на 7 юни, петък, за да може да се избере наследник”, заяви тя.

Според закона лидерът на най-голямата партия в парламента автоматично поема поста премиер на страната. Гласуването за неин заместник ще започне през следващата седмица 10-14 юни.

„Моят наследник ще трябва да се опита да намери път да реализира резултата от референдума. За да успее той, или тя трябва да постигне консенсус в парламента, нещо, което аз не успях. Но това може да се постигне само ако и двете страни са готови на компромиси”, каза още Мей в своето обръщение.

Мей бе поставена под засилен натиск да се оттегли от няколко седмици, включително от членове на собствената й партия, след провала на сделката й за Брекзит.

Припомняме ви, че британското правителство ще отложи критичния вот за Брекзит, който беше предвиден да започне на 3 юни, заради протеста на твърдите привърженици на излизането от ЕС заради отстъпките, които Тереза Мей е направила.

Очаквайте подробности!

- реклама -