Тереза Мей назначи Джереми Хънт за министър на външните работи

Британският министър-председател Тереза Мей назначи Джереми Хънт за нов министър на външните работи на мястото на подалия по-рано оставка Борис Джонсън, предадоха световните агенция.

Той поема Форин офис, след като Джонсън обяви своята оставка заради разногласията си с Мей заради преговорите между Лондон и Брюксел по Брекзит.

„Кралицата с удоволствие одобри назначаването на Джереми Хънт в качеството му на външен министър“, се казва в съобщение, разпространено от Даунинг стрийт №10.

Хънт е член на британското правителство от 2010 г. От 2010 до 2012 г. той заемаше поста министър на културата, медиите и спорта, а от 2012 г. – министър на здравеопазването и социалната защита.

От 2005 г. Джереми Хънт е депутат в Камарата на общините от избирателен окръг Югозападен Съри. Тогава той влиза в кабинета в сянка на торите, в който остава до 2010 г.

Вместо Хънт за министър на здравеопазването е назначен Мат Хенкок, който заемаше поста на министър на цифровите технологии, културата, медиите и спорта. Той пък на свой ред беше заместен от главния прокурор Джереми Райт.

- реклама -