Тереза Мей Брекзит, сделка гласуване

Тереза Мей: Чувам гласа на страната, ще гласувам против Брекзит без сделка

Въпреки собствените си вокални проблеми Тереза Мей обяви, че чува „гласа на страната“ за Брекзит.


Борейки се с възпалено гърло, тя настоя Великобритания да напусне ЕС с „добра сделка“ и заяви, че ще гласува по-късно, за да изключи излизането без такава на 29 март.

Мей каза на депутатите в парламента, че са изправени пред „тежък избор“, след като снощи отхвърлиха сделката за втори път.


Тази вечер британските депутати ще гласуват дали искат излизане на страната от ЕС без сделка или не искат такъв вариант.

След като Камарата на общините отхвърли сделката на Мей с 149 гласа,  ЕС предупреди, че рискът от „хаотичен“ Брекзит никога не е бил по-висок.

Нейният главен преговарящ Мишел Барние заяви, че ЕС „не може да отиде по-далеч“ в опит да убеди депутатите да подкрепят договорените условия за излизане.

„ЕС направи всичко, което може, за да помогне на Споразумението за напускане да мине. Ситуацията на задънена улица може да бъде решена само във Великобритания. Нашата подготовка за напускане без сделка сега е по-важна от всякога“.

Опциите на Евросъюза стават все по-ограничени заяви и германският канцлер Ангела Меркел.

„Не сме се отказали от целта за нехаотично излизане на Великобритания от ЕС, но събитията от вчера показват, че опциите са вече по-ограничени“, каза тя.

- реклама -