Теменужка Петкова обяснява в НС за обединяването на АЕЦ „Козлодуй“ и ТЕЦ „Марица-изток 2“

Белене, АЕЦ Козлодуй, Петкова инвеститор строителство

Енергийният министър Теменужка Петкова ще участва в петъчния парламентарен контрол с обяснение за обединяване на АЕЦ „Козлодуй“ ЕАД и ТЕЦ „Марица-изток 2“ ЕАД в едно дружество. Към нея има и въпрос за договора за продажба на вземанията на „Булгаргаз“ ЕАД от „Топлофикация София“ ЕАД.

Шестима министри ще отговорят на депутатски питания в петъчния парламентарен контрол.

Вътрешният министър Младен Маринов ще отговори на питане за политиката на МВР при регистрирането и отчитането на престъпленията от общ характер и пътнотранспортните произшествия.

Другият от новите министри в кабинета „Борисов3“  – Петя Аврамова, министър на регионалното развитие и благоустройството, ще обясни как върви строителството на различни участъци от републиканската пътна мрежа.

Правосъдният министър Цецка Цачева би трябвало да даде разяснения за проблемите с функционирането на търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел, поддържан от Агенцията по вписванията. Към Цачева има и въпрос относно действията, които българската държава ще предприеме за защита на четиримата гранични полицаи защитили държавната граница през 2008 г.

Румен Порожанов, министър на земеделието, храните и горите ще отговори на питане за неспособността на Българската агенция по безопасност на храните да се справи с последиците от обявената зараза от чума по дребните преживни животни в България. От него се очаква отговор и за проблемите при прилагането на схемата за доставка на мляко и млечни продукти на учениците в учебните заведения.

Министърът на икономиката Емил Караниколов ще отговори на въпрос как се стопанисва и управлява „София Тех парк“ АД.