сн. БГНЕС

Теменужка Петкова обвини в лъжа служебния министър Андрей Живков

Лъжа е, че не е имало политика в областта на енергетиката. Който говори неистини, ще понесе своята отговорност. Това каза бившият енергиен министър Теменужка Петкова по време на изявление в централата на партия ГЕРБ.

„Днес служебният министър на енергетиката Андрей Живков даде обстоен брифинг. В рамките му бяха изречени поредица от неистини, които целят не това тези хора да са полезни на обществото, а само да се всява паника и да се правят внушения“, заяви Петкова по повод на изнесената информация от Живков, че енергийните дружества, които са под шапката на Български енергиен холдинг, са напът да попаднат в дългова спирала.

Тя посочи подробно кой, кого и как се опитва да заблуди.

„Първата и най-съществена лъжа, която чух, беше свързана със статута на Българския енергиен холдинг (БЕХ). Г-н Живков изрази съмнение и опасение, че БЕХ, вместо да участва като холдинг в развитието на определени проекти, той се е превърнал в холдинг, който финансира дъщерните си дружества и не решава трайни проблеми, а решава моментни проблеми. Това, което бих препоръчала на колегата е да прочете устава на БЕХ и да види, че БЕХ не е оперативен холдинг, той е финансов. Неговата основна задача е да подпомага финансово своите дъщерни дружества. Това е записано в устава на БЕХ, така че той върши своята работа“, каза Петкова.

- реклама -