парно парното топломери помощи, отопление,

Теменужка Петкова: Няма основание за увеличение с 20% на топлинната енергия

„Твърденията, че топлинната енергия ще се повиши са неоснователни“. Това обяви пред БТВ енергийният министър Теменужка Петкова. „Да се говори, че цената на топлинната енергия ще се увеличи с 20% – това е меко казано некоректно“, добави Петкова.

„Не знам кой енергиен експерт би направил това сравнение, че цената на топлинната енергия ще се увеличи с 20%, но ако някой прави сравнение между цената на сега и годишната прогнозна средна цена, която КЕВР е определил – това означава, че този експерт не разбира нищо. Това е абсолютно некоректно“, каза Петкова.

Енергийният министър припомни, че цената на природния газ е предоговорена. По думите ѝ това е болезнена тема за опозиционните партии.

„Това е в интерес на българските граждани и тук не става въпрос за ПР акция. Цената на природния газ е предоговорена и тя е намалена. За месец април спрямо март цената е с 42% по-ниска“, добави ресорният министър.

Петкова уточни, че предстои крайните потребители да получат изравнителни сметки за предходния период. Тя добави, че в енергетиката няма хаос.

- реклама -