Теменужка Петкова: Ние не организираме и не участваме в протестите

Ние не организираме и не участваме в протестите. В това увери бившият енергиен министър и настоящ депутат от ГЕРБ Теменужка Петкова пред БНТ запитана дали ексуправляващите подкрепят протестите на превозвачите.

По думите ѝ управляващите не се справят с управлението на кризите.

Има много неяснота по отношение на мярката с 25 стотинки на литър гориво на колонка, което не може да компенсира нарастващата инфлация.

Тук трябва да се търси друго генерално решение на въпроса, като трябва да се помисли за намаляването на акциза, настоя Петкова.

Тя не знае как ще бъде организирана изпълнението на мярката за отстъпката на горивото от страна на бензиностанциите, без да им бъдат възстановените средствата.

В сектор „Енергетика“ мога категорично да кажа, че правителството бележи един от най-сериозните си провали.

Има хаотични действия и действия на парче, оцени бившият енергиен министър и добави, че опозицията е свидетел на експертна немощ от страна на правителството.

„Обмислят се различни варианти, като всички български граждани виждат, че управлението на Продължаваме промяната е пагубно за България.

Обмисляме ситуацията, анализираме я, предстоят важни решения и нека видим как ще управлява кризите, ако може, а не кризите да управляват правителството“,

коментира Теменужка Петкова в отговор на въпрос дали опозицията готви вот не недоверие срещу властта.

Според нея всичко зависи от това как управляващите ще управляват кризите, но това, което показаха е, че не могат да управляват кризите.

Тя уточни, че и до настоящия момент се ползват се ползват средствата от печалбите на АЕЦ „Козлодуй“.

Там, където има реализирани свръхпечалби могат да бъдат използвани, за да бъдат върнати на бизнеса, но не трябва да се допусне енергийните дружества да изпаднат в затруднение, настоя Теменужка Петкова.

Във връзка с антикризисните мерки на правителството, Петкова няма яснота какво предлага властта, защото коалиционните партньори в правителството предлагат различни неща.

Тотален коалиционен хаос цари в управляващото мнозинство, изтъкна Петкова.

Тя добави, че ГЕРБ направили всичко възможно диверсификацията да бъде възможна.

- реклама -