Телевизия "Алфа" послания Волен Сидеров, Русия Екрайна църква

Телевизия „Алфа“ с ново послание: „Как Сорос още управлява България“?

След като снощи спря излъчването на партийната телевизия „Алфа“, тази вечер Волен Сидеров лично се подписа под послания в защита на руските църковни позиции по отношение на Украйна.

Появи се следното послание на лидера на „Атака“:

„Как Сорос още управлява България

Истанбулската конвенция щеше да мине под натиска на ГЕРБ – Цветан Цветанов и НФСБ – Валери Симеонов, ако не бях се противопоставил яростно

Волен Сидеров“.

Този надпис беше сменен с нов, в който той обвини коалиционните си партньори и премиера, че не са взели правилно отношение за случващото се в православния свят – Украйна и Македония.

„На 15 октомври вицепремиерът Симеонов влезе в ерес по повод на искането за разкол в Македония, нанесе удар на българската история и се постави над църковните канони с думите: Не виждам защо канонът трябва да бъде спазен… Призовавам премиера да каже това позиция на българското правителство ли е.“, пише на телевизионния екран.

Неговата телевизия спря излъчването си от вчера. Вместо програмата на черен фон се появи надпис: „Телевизия Алфа спря. Питайте правителството защо?“

Кабинетът няма отношение към спирането на партийната телевизия, заяви на свой ред вицепремиерът Красимир Каракачанов.
Коалиционният партньор обясни, че една медия може да бъде спряна само с решение на СЕМ.

От своя страна председателят на СЕМ София Владимирова заяви, че те не са били уведомени за спирането на телевизия „Алфа“. Те са изпратили писмо до доставчика за повече информация. „Ако е имало някакви документални взаимоотношения между доставчика и Съвета за електронни медии, те щяха да са, естествено, достъпни и известни. Такива нямаме! Към този момент нямаме яснота каква е точно ситуацията“, каза Владимирова пред БНР.

- реклама -