Марк Зукърбърг Фейсбук нови правила съдържание

Телефонният номер на Зукърбърг е сред изтеклите над 500 млн. данни на FB потребители

Телефонният номер на основателя на Фейсбук Марк Зукърбърг е попаднал в мрежата заедно с личните данни на други 533 милиона потребители на платформата, според „Ню Йорк пост“.

По-рано „Бизнес Инсайдер“ съобщи, че личните данни и телефонните номера на 533 милиона потребители на Фейсбук от 106 държави са станали достъпни в интернет. Според него тази информация е публикувана на хакерски форум, като по този начин тя е била достъпна безплатно за „всеки, който има елементарни умения за боравене с данни“. Наред с други неща, в мрежата са се оказали данните на повече от 32 милиона потребители от Съединените щати, над 28 милиона от Саудитска Арабия и почти 10 милиона потребители от Русия. Това включва пълни имена, местоположения, дати на раждане и друга информация.

Според вестника един от потребителите на Туитър е обърнал внимание на изтичането на данни на Зукърбърг. В профила си той публикува екранна снимка от форума, която съдържа личните данни на основателя на Фейсбук.

„Що се отнася до изтичането на данни на 533 милиона души, иронията е, че за съжаление Марк Зукърбърг също е сред тях. Тъй като журналистите не могат да получат изявление от Фейсбук, може би трябва да му се обадят на номера, който е излязъл в мрежата?“, пише изданието.

- реклама -