телефонна палата Васил Божков БТК продажба

Телефонната палата вече е собственост на Васил Божков

Телефонната палата в София вече е собственост на „НГ Проперти“ ЕАД.

Това съобщиха от НОВЕ АД Холдинг.

„Придобиването на сградата, която е неделима част от паметниците на културата в столицата е продължение на дългогодишните интереси и инвестиции на г-н Васил Божков в посока запазването и популяризирането на културно-историческото наследство на България.

Телефонната палата ще бъде дом на уникални експонати и колекции в областта на изкуството и световното културно-историческо наследство. В момента екип от експерти от знакови световни музеи и архитектурни студиа подготвят проекти за интериорното оформяне на сградата.

Вярваме, че жителите и гостите на София ще бъдат обогатени от създаването на музей, отговарящ на световните стандарти и следващ най-добрите практики в сферата”, пише още в съобщението.

Както вече Flashnews съобщи БТК е продала емплематичната сграда на Телефонната палата в центъра на София за 17,25 млн. евро.

За вероятен купувач беше посочен именно Васил Божков, който е известен колекционер на антики.

Tъpгът зa Teлeфoннaтa пaлaтa бeше нacpoчeн в нaчaлoтo нa мapт, a пpoдaжбaтa бeше пoвepeнa нa ĸoнcyлтaнтcĸaтa ĸoмпaния “Фopтън”.

Cгpaдaтa имa 6 eтaжa c paзгънaтa зacтpoeнa плoщ 13 400 ĸв. м, 3000 ĸв. м пoдзeмнo нивo, a пpилeжaщият тepeн e 4100 ĸв. м. Kaндидaтитe зa yчacтиe в пpoцeдypaтa мoжexa дa зaявят интepec дo 15 мapт.

- реклама -