Тейлър Фриц
Снимка: twitter.com/BNPPARIBASOPEN

Тейлър Фриц победи Надал в Индиън Уелс

Тейлър Фриц спря серията от 20 поредни победи от началото на годината на Рафаел Надал. Американецът се наложи във финала в Индиън Уелс след 6-3, 7-6(5). Той вдигна трофея, макар че игра с контузия в глезена.

Надал изпусна възможността да изравни рекорда на Новак Джокович със спечелени 37 титли от сериите „Мастърс“.

Тейлър Фриц е първият американец, който стъпва на върха в турнира след Андре Агаси през 2001 г. Той стана и най-младият американец с Мастърс титла от Анди Родик (2006), най-младият американец с титла тук от Майкъл Ченг (1996) и най-младията с титлата след Джокович (2011). След спечелването на втората титла в кариерата си той заяви, че участието му е било под въпрос заради травмата и че никога не е чувствал подобна болка преди мач.

„Това е една от онези детски мечти, които мислиш, че никога няма да се превърнат в действителност. Дори не мога да опиша колко невероятно е как успях да играя с тази болка. Ако знаех, че ще е толкова трудно, нямаше да изляза“, заяви шампионът.

Надал също призна, че е имал проблеми – в неговия случай с дишането. Той дори взе почивка при 0-4 в първия сет. „Трудно ми беше да дишам. Поемам въздух и изпитвам болка. Боли и е доста некомфортно. Все едно някой ме боде с игла. А и от болката ми се вие свят“, обясни Рафа. Той направи 34 непредизвикани грешки в мача, Фриц – 22.

Сърбинът Новак Джокович се върна на върха в световната ранглиста, където за кратко беше Даниил Медведев. Григор Димитров се изкачи с десет места и е 25-и.

- реклама -