ученици пазаруване техники

Техники за оцеляване в голямото ученическо пазаруване

Подготовката на детето за училище може да създаде сериозно напрежение в семейството.

Първият учебен ден несъмнено е вълнуващ момент. Ако попитате десет майки обаче, те вероятно ще изплачат, че подготовката за него е нещо, което може да опъне нервите им до безкрайност.

Пазаруването за училище е само едната страна на този натоварващ процес. Вие трябва да подготвите и самото дете, че предстои нов период в живота му. Наистина отговорна и тежка задача, с която трябва да се справите с или без съдействие от околните.

Следвайте тези техники, за да оцелеете, и да посрещнете с усмивка (макар изтощени) големия ден:

Планирайте покупките заедно

Детето ви вече е достатъчно голямо, за да се включи в цялостната организация. Винаги може да обсъдите детайлите, за да чуете поне мнението му или да му дадете шанс да избира, когато това е възможно.

Прегледайте заедно Кауфланд брошура от следващата седмица, набележете промоциите и ученическите пособия, които ще са ви потребни. Въоръжени със списък, вие може да се справите с всяко предизвикателство!

Когато предстои да купите раницата например, неговите предпочитания могат да се окажат решаващи. Възползвайте се от тази помощ, не се чудете какво да вземете на своя глава и как да удовлетворите очакванията му.

Помощ за учебниците

В края на август или началото на септември училищата съобщават списъците на учебниците и помагалата, които ще влязат в употреба. Вероятно ваши приятели имат дете, което вече е било в същата гимназия и е учило по същите предмети. Предложете да закупите материалите, не е необходимо непременно да се хвърляте на нови.

Така ще спестите доста средства, а и време в търсене на принадлежностите. Точно в този период всички родители тръгват на лов за учебници и напрежението расте.

Правилна локация

Избирайте магазини и обекти на големи вериги, където може да закупите всичко накуп – тетрадки, моливи, химикали и прочие ученически атрибути. Обикалянето ще бъде избегнато, а и разходите могат да се окажат по-скромни, ако сте ги планирали коректно преди това.

С деца или без

Казахме, че е удачно децата също да участват в пазаруването, но правилото не важи непременно в буквалния си смисъл. Не важи и за онези деца, с които тези дейности се превръщат в тормоз и за двете страни. Вие познавате добре нрава на наследника си, затова не си го причинявайте, ако не се налага.

Оставете го при близък, докато се сдобиете с всички наръчници и средства на днешните ученици, а след това седнете на кафе с приятелка. Какъв по-удобен момент да си позволите и кратко бягство от ежедневието, съчетавайки полезното с приятното?!

Бъдете предвидливи

Докато все още всички са в отпуск и градът е опустял, изпреварете тълпата и започнете с покупките отрано. Има неща, които могат да се вземат по всяко време, не е задължително да чакате последните дни преди школския звънец. Само така ще се дистанцирате и няма да бъдете въвлечени във всеобщата истерия около пазаруването за училище.

- реклама -