Тече прокурорска проверка на намереното над 40 тона негодно месо в Плевен

Огромно количество – над 40 тона месо беше задържано в складове в Плевен. Част от него е било с изтекъл срок на годност, съхранявало се неправилно или е нямало документи за произход.

Тече прокурорска проверка по случая.

„Общото количество, което е открито, е малко над 43 тона. То е поставено под забрана, а помещенията, в които месото е открито, са запечатани. Има птиче, свинско, агнешко месо и яйца”, разясни Директорът на Областната дирекция по безопасност на храните в Плевен д-р Иван Йорданов.

„Проверката беше направена по сигнал. Искам да успокоя хората, че са предприети всички необходими мерки за предотвратяване разпространението на пазара на опасната храна. В рамките на два часа беше организирана проверка на място”, добави Йорданов.

„За момента имаме съдействие и от страна на собственика. Поставените под забрана храни подлежат на унищожаване. Установихме, че няма документи, които да доказват произхода на стоката”, посочи още д-р Иван Йорданов.

Има вариант част от храните от неживотински произход да бъдат насочени към хранителна банка, но това тепърва ще се уточнява.

- реклама -