ГДБОП

Тече мащабна операция по разбиването на най-голямата наркобанда в България

На територията на цялата страна тече мащабна акция на прокуратурата и полицията на срещу разпространението на наркотици.

На прицел е групата на Радо Ланеца, сочена за най-голямата в България

Смята се, че в мрежата има стотици участници по веригата навсякъде на наша територия. 

По-рано днес регионални медии съобщиха за полицейски акции по морето, които вероятно имат връзка с мащабния удар по наркоразпространението.

Задържани са около 10 човека, предимно в София, но арести текат и в Пловдив и Поморие, както и на други места в страната. Освен с наркоразпространение, разбитата престъпна група се е занимавала с насилствени действия спрямо дилъри, които не са отчитали оборота от продажби.

Радмил Ранов, известен като Радо Ланеца нашумя през 2016 г., когато София осъмна облепена с плакати със снимки на наркодилъри. Надписът над портретите им гласеше: „Мъжете, които тровят децата ни“. Година по-късно бяха арестувани двама столични полицаи, оказали се част от наркобандата му. Въпросните служители на реда бяха сочени за членове на силовата бригада на Ланеца.

Самият той е бе задържан малко преди това през 2017, заедно с цяла банда, която наказваше дилъри с чукове в столицата. При разследването става ясно, че освен с наркоразпространение те са ангажирани постоянно в силови наказателни акции, но също имат автокъщи, автоморги и дори бизнес с траурни услуги. 10 месеца след ареста обаче Радо Ланеца и още един от групата подписват споразумение с прокуратурата и получиха само условни присъди.

 

- реклама -