Татяна Дончева, проф. Анастас Герджиков, извини, ефир, спор,

Татяна Дончева се извини на проф. Герджиков след като направи неверни твърдения в национален ефир

Лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева официално се извини на проф. Анастас Герджиков след като в сутрешния блок на БНТ отправи неверни твърдения по негов адрес, свързани с Бойко Борисов.

„Поднасям своите най-искрени извинения на професор Анастас Герджиков за твърдението ми в предаването „Денят започва“ по БНТ, че под негово ръководство Софийският университет „Св. Климент Охридски“ е направил Бойко Борисов доктор хонорис кауза и му желая успех в предизборната кампания!“, написа Татяна Дончева от профила си в социалната мрежа Фейсбук.

В предаването „Денят започва с Георги Любенов“ Дончева нарече ректора на СУ „ортодоксален гербаджия“ и заяви, че той удостоил Бойко Борисов с титлата „Доктор хонорис кауза“.

Последва обаждане на проф. Герджиков в ефира на предаването, в което той настоя за извинение от страна на Дончева.

„Мои колеги се обадиха разтревожени, че г-жа Дончева лъже и обижда и мен, и университета. Не е вярно, че СУ е присъдил титлата почетен доктор на г-н Борисов, не е вярно и че съм говорил словословия за него. Очаквам г-жа Дончева да се извини“, каза проф. Герджиков.

От своя страна Дончева заяви, че намерила цитираната от нея информация в интернет, щяла да я провери и ако се окаже невярна, да се извини.

„Става ясно кой иска и кой може да управлява. Ако търсиш информация в интернет и разчиташ на такава непроверена информация, значи искаш, но не можеш да управляваш“, добави Герджиков.

- реклама -