снимка бтв

Татяна Дончева с коментар относно скандала „500К“: Нямам спомен в ръцете ми да е имало листче

Татяна Дончева коментира скандала „500К“. Преди дни тя беше обвинена от депутата от „Има такъв народ“ Радостин Василев, че по време на среща с него в офиса му, е написала на листче „500К“. По думите му Дончева в рамките на два часа го убеждавала, че хората от парламентарната група на ИТН не трябва да се доверяват напълно в решенията на лидера им Слави Трифонов.

Спецпрокуратурата се самосезира по случая и проверява дали има корупционно поведение на народен представител.

По думите на Дончева държавното обвинение няма какво да проверява, защото самият Василев е заявил, че пари и подкуп не са му предлагани.

„Нямам идея защо трябва да напиша „500К“ и някой да го тълкува. Досега не съм видяла спецпрокуратурата да ме е питала. След като основният свидетел каза, че никой не му е предлагал пари – какво се проверява, дали аз искала да цепя групата им“, коментира Татяна Дончева.

Тя заяви, че държавното обвинение се е намесило по случая, за да спаси закриването на специализираното правосъдие. „Това не можа да стане заради поведението на ИТН, които спасиха операцията. Първо като четири пъти провалиха заседанието на правната комисия, преди това провалиха своевременното създаване на постоянни комисии, така че проектът да се разгледа навреме“, каза още депутатът.

Дончева беше категорична, че партията на Слави Трифонов обслужва главния прокурор Иван Гешев и ДПС. Според нея изписването на „К“ в края на число, за да се символизират хиляди, се използва от младото поколение, докато тя е на 60 г.

„Нямам спомен, не намирам логика да съм си драскала на листче, но тъй като всеки човек си драска на листче в определени моменти, аз не мога да го изключа. Аз нямам спомен в ръцете ми да е имало листче, но „500К“ в моите представи – никога не може да значи 500 000 и тези термини на младото поколение ми бяха неизвестни до вчера“, обясни тя.

Относно отцепването на депутати от ИТН, Дончева заяви, че за да се съставило правителство в 46-ото Народно събрание били нужни всички членове на парламентарната група на партията, а не част от тях.

На въпрос защо е ходила при депутати от партията на Трифонов тя каза: „Вие искате ли да има правителство? Искахте! Всички хора неистово искаха правителство. Позицията на ИТН е откровено малоумна. Те нямат никакъв интерес да няма правителство. Освен когато ви налагат позиция – това е единственият субективен фактор“.

Дончева каза още, че няма да дава подробности, защото след като обявила кои кръгове стоят зад Слави Трифонов, последвал скандалът „500 К“.

Източник: БТВ

- реклама -