Татяна Дончева: Не желаем авантюрата на група хора, която пее „пред нас са блеснали житата“

Повишава се оптимизмът за съставяне на правителство повече от думите на Бойко Борисов, че ще разпореди на групата си да излезе от пленарната зала, и от думите на представителите на БСП, изпълнени с оптимизъм… Общото кратно между трите партии на промяната беше в желанието да се разгражда моделът ГЕРБ, което включва финансовите и силови бази, върху които този модел съществува. Това разграждане започна със служебното правителство – разграждането на финансовите бази стоеше върху министрите на икономиката и на финансовите, а на силовите – върху вътрешното министерство. Отношението на ИТН към тези министри показва отношение към тяхната дейност по разграждане„.

Коментарът пред БНР е на Татяна Дончева от ИБГНИ, лидер на „Движение 21“.

Тя подчерта, че да поискаш да знаеш състава на един проектокабинет не е кадруване:

„Никой от нас не е поискал да влиза в правителството… Ние, от които се иска да подкрепим това управление, ще носим отговорност в пълен размер, независимо от заявленията на ИТН, а репутационните щети ще бъдат като от цунами. Щом ИТН смята, че ще носи пълната отговорност, нека си я носи, да ни освободи от нея, но и да не иска от нас подкрепа“.

В предаването „Неделя 150“ Дончева допълни:

Не желаем предсрочни избори, а сериозно и стабилно правителство, което е в състояние да изпълнява ангажиментите си. Не желаем авантюрата на група хора, които си пеят песента „Пред нас са блеснали житата…“. Ние сме сериозни хора и като такива гледаме от името на обществото да минимизираме рисковете с попадането на случайни хора… Няма да дам подкрепа на празен лист„.

- реклама -