Татяна Дончева: На БСП е необходимо спокойствие, при запазване на статуквото това няма как да стане

„На БСП е необходимо спокойствие, но при едно запазване на статуквото това няма как да се случи. На мен ми е пределно ясно, че областните ръководства на БСП няма да пускат тези декларации за подкрепа, ако не им е подсказано от „Позитано“ 20.“ Това каза в сутрешния блок на БТВ лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева.

„БСП трябва да плати цената за ерата „Станишев“. Те още не знаят колко е тежка тази цена. Цялата партия ще плати цената и това няма да приключи с настоящия Конгрес, а ще продължи още години напред.

Дончева определи евентуалната кандидатура на  Мая Манолова за кмет на София е „една нелоша кандидатура“.

Мая Манолова форум бързи кредити

„Може да се търси и фигура извън политическите среди, някой технократ. Но ако Мая Манолова не получи сериозна политическа подкрепа и организация, има възможност тя да се провали“, прогнозира Дончева.

ГЕРБ получиха добър резултат на еврозиборите, коментира Дончева.

Проблемът е, че нищо чудно председателят на ЕК може да не бъде от ЕНП. Не е сериозно да се предлага Мария Габриел за еврокомисар. Малката коалиция ще се разклати при една евентуална сделка за F-16. Засега Красимир Каракачанов тупа топката добре в центъра, но да видим как ще продължи да се справя. Волен Сидеров ще се обърне срещу правителството при сделка за американските изтребители. Тази сделка ще накара и Марешки да се обърне срещу кабинета и тогава няма да е ясно как ще излязат гласовете“, каза още Дончева.

- реклама -