Татяна Дончева

Татяна Дончева и Минчо Спасов от НДСВ са официално кандидат-президентска двойка

Лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева официално вече е кандидат за президент. Тя обяви, че влиза в битката за „Дондуков“ 2 с вицепрезидент Минчо Спасов – бивш депутат от царската партия НДСВ.

Двамата бяха издигнати от инициативен комитет

Той се оглавява от юриста проф. Камелия Касабова, която бе зам.-председател на Народното събрание от 2001 до 2009 г. от НДСВ, а в момента е преподавател в Софийския университет.

Дончева, Спасов и Касабова бяха народни представители по едно и също време – в годините на управлението на тройната коалиция на БСП, ДПС и НДСВ.

Коалиция Движение 21 – НДСВ

В инициативния комитет влизат юристи, лекари, музиканти, общественици.
Формално технически двамата ще са кандидати на коалиция Движение 21 – НДСВ.

Главният прокурор посочен от президента

Дончева и Спасов предлагат промени в Конституцията, с които държавният глава да получи правомощията да назначава и уволнява главния прокурор.

Конкурентите си в битката за президент, двойката определи като „Клуб Винету“ и „Клуб 65 плюс“.

До кандидатурата на Дончева се стигна, след като тя се оттегли от преговорите за обща коалиция с БСП и АБВ, които после също се разпаднаха.

Лидерът на Движение 21 критикува червения кандидат – президент ген. Румен Радев, че е номинация на оръжейното лоби. От БСП пък отвърнаха на огъня, разкривайки, че преговорите с Татяна Дончева са се провалили, тъй като настоявала именно тя да бъде кандидат-президента на левицата.

 

- реклама -