Стрелча

Търсят в лаптопа и телефона на 11-годишното момче от Стрелча причината да се самоубие

Четирима психолози от Института по психология на МВР работят с близките на 11-годишното дете, което се самоуби с ловната пушка на баща си в Стрелча. Това съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

„По случая са назначени съдебно-медицинска, балистична, химическа, дактилоскопска експертизи. Освен това е назначена и комплексна психологическа експертиза, която ще бъде изготвена от 4-та специалисти“, добави тя.

Все още няма яснота за причините, поради които детето е сложило край на живота си

В Стрелча са командировани и двама прокурори от отдел „Специализиран“ на ВКП, които ще направят допълнителен анализ на доказателствата.

„За сега нямаме отговор на въпроса защо и при какви обстоятелства детето е взело решение да се самоубие“, коментира Арнаудова.

Тя уточни, че са назначени видеотехнически експертизи на иззетите телефон и лаптоп, принадлежали на 11-годишното момче. „От специалисти от ГДБОП ще бъде направено изследване и на неговия фейсбук профил. В телефона на детето са открити два видеофайла, които на практика са послание към родителите му. Детето се е сбогувало с тях“, каза Арнаудова и допълни, че родителите още не са ги видели и не е коректно да се оповестява тяхното съдържание.

- реклама -