Слънчев бряг стратегия облик Ангелкова

Търсят точната формула за облика на Слънчев бряг

Разработваме наредба за статута на националните курорти, в която ще разпишем конкретни текстове за промяна облика на Слънчев бряг„. Това каза днес министърът на туризма Николина Ангелкова по време на среща, инициирана от нея за бъдещето на курортния комплекс.

Слънчев бряг е един от най-големите ни курорти, който формира голяма част от облика на летния ни туристически продукт. Всички ние трябва да се обединим и да намерим работещи решения, за да променим начина, по който изглежда“, каза министър Ангелкова.

В дискусията участваха и кметът на община Несебър Николай Димитров, народният представител Димитър Бойчев, хотелиери, ресторантьори, концесионери на плажове и др.

Ще изчезнат ли сергиите

Участниците в срещата предложиха да се забрани поставянето на преместваеми обекти на определени места в курорта и да се обособят отделни парцели за тях. По този начин ще се изчистят централните алеи от загрозяващите ги обекти и ще се въведе ясен регламент за тяхното поставяне.

„Слънчев бряг“ АД ще изпълни тези изисквания, но те трябва да се прилагат и в частните имоти, защото в противен случай няма да постигнем видим ефект. Именно затова е важно заедно да набележим изискванията и да ги приложи на практика“, подчерта министър Ангелкова.

- реклама -