Марияна Николова

Търсят друг хотел в Несебър за настаняване на туристи под карантина

Нямаме договор с хотела в Несебър, определен за настаняване на туристи под карантина за коронавирус и ще се търси друг, след като гражданите са против.

Това каза в Пловдив министърът на туризма Мариана Николова.

Тя уточни, че този хотел е бил определен на среща с присъствието на представители на хотелиерите и собствениците на заведения. Николова добави, че за случая е сезиран областният управител, изпратени са писма до бранша веднага да се предложи друго място, след като този тип хотел безпокои хората и те считат, че той би бил опасен за тях.

Министърът изтъкна, че към настоящия момент няма нито един положителен случай и нито един заразен на Черноморието ни.

„Силно се надявам, каквото и място за настаняване за карантиниране на туристи да изберем, то да бъде в услуга на бранша – хората да останат на своята почивка, но същевременно може да не се наложи въобще да ползваме тези места за настаняване“, каза още министърът на туризма.

По време на срещата с пловдивския кмет Здравко Димитров Марияна Николова е обсъдила и въпроса с Римския стадион, като е било решено от началото на следващата година към трибуната на стадиона да се направи подход, за да може да е достъпна за гражданите. Ще бъдат водени преговори със собствениците на терените по този въпрос.

- реклама -