Търсят 16-годишния Кристиян и в Гърция

Периметърът на търсене на 16-годишния Кристиян се разширява и момчето ще бъде търсено в местностите извън Триград и дори в села в Гърция.

Това обяви кметът на селото Цветан Славков, в което в събота тийнейджърът блъсна туристи със семейното „Ауди“ и избяга. Младежът е в неизвестност вече шести ден, а близки и съселяни не спират да го търсят в околността.

В издирването вече се включиха и гурбетчии от Родопите и жители на пограничните села в Гърция.

„Разширяваме периметъра на търсене, включват се и много нови хора в издирвателните акции, снощи сме претърсили необитаемите къщи в съседните села, но няма и следа от него“, съобщи кметът.

Той каза и че доброволци и гурбетчии от Родопите са започнали претърсването и на местностите в съседство на Триград, Буйново и Кожари в Гърция.

„Там има доста секачески колиби, където може да се подслони. Ангажирали сме хора от района, които работят там, както и местно население, които добре знаят българския език“, обясни Славков.

Хората от Триград започват да се притесняват сериозно за здравето на момчето, тъй като то е облечено леко, а температурите нощем в планината падат доста. Освен това прогнозите за времето в близките дни не са никак благоприятни за оцеляване в планината.

„Няма да го намерят, той ще излезе, когато сам реши„. Това каза по-рано майката на Кристиян. Разтревожената жена е убедена, че синът й се крие, защото е в шок.

Полицията вече на няколко пъти правила проверки дали тя не крие детето си.

„Нищо не ме интересува, нито обществените реакции. Според мен Крис е страхотно дете и ще си остане такова. Отговорен е“, каза по-рано майката.

- реклама -