Търсачката Bing прогнозира кои ще са големите победители на наградите Оскар

Търсачката Bing на „Майкрософт“ прогнозира, че „Рома“ на режисьора Алфонсо Куаронще спечели Оскар за най-добър филм на церемонията в неделя, съобщи Контактмюзик.

Търсачката на „Майкрософт“ ползва алгоритъм, за да предскаже победителите. Той дава 23 процента вероятност заснетият от Куарон филм на Netflix с участието Ялица Апарисиода спечели позлатената статуетка.

„Рома“ е също претендент да спечели отличието за най-добър режисьор.

Според алгоритъма, вероятността да победи в тази категория е 79 процента.

Оскар награди водещ категории рекламиBing освен това прогнозира, че „Рома“ ще спечели най-много Оскари, защото е основен претендент в 4 категории – за най-добър филм (23 процента вероятност), най-добър режисьор (79 процента), най-добър чуждоезичен филм (83 процента) и операторско майсторство (51 процента).

Прогнозира се също, че „Фаворитката“ на Йоргос Лантимос ще спечели три награди Оскар – за оригинален сценарий (35 процента вероятност), костюми (32 процента) и сценография (36 процента).

Шансът превъплъщението на Рами Малек в образа на Фреди Меркюри в „Бохемска рапсодия“ да му донесе Оскар за най-добър актьор пък е 42 процента.
 

Глен Клоуз е основен претендент за приза за най-добра актриса за ролята си в „Съпругата“ – вероятността да спечели надпреварата в тази категория е 34 процента.

Клоуз е следвана от спечелилата Златен глобус за най-добра актриса в мюзикъл или комедия Оливия Колман, за която вероятността да го стори е 32 процента. Колман е звезда от „Фаворитката“.

„Shallow“ на Лейди Гага и Брадли Купър от филма „Роди се звезда“ стана хит в чартовете и шансът да спечели Оскар за най-добра оригинална песен е 73 процента.

All the Stars“ на Кендрик Ламар и Сиза от „Черната пантера“ е на второ място с едва 10 процента шанс да победи в тази категория.

- реклама -