Струма
сн. БГНЕС

Тапа на магистрала „Струма“ край Старо село заради ремонт

Засиленият трафик по автомагистрала „Струма“ се затапи. Причината – продължаващият ремонт на скат в района на Старо село, в участъка от 31 до 34 километър. Там за пътуващите към София движението се извършва само в изпреварващата лента.

Активната и аварийната са затворени. Така се получава тапа в края на всеки почивен ден, тъй като от две ленти се преминава в една.

По целия 3-километров участък на ремонта няма никакви работници, само в края ѝ – в аварийната лента, има автомобил за сондиране. Скатовете са терасирани още при пускането на ЛОТ-0 през 2007 година. Заради терасите на три нива камък няма как да падне на пътното платно, а дори това да стане, той ще спре в отводнителната канавка. От месеци обаче тук се поставят предпазни мрежи на десетки декари терасиран скат.

сн. БГНЕС

Доскоро целият трафик в посока София бе прехвърлян дори и в насрещното платно – това в посока Дупница, което веднъж наложи целият трафик да бъде пренасочен през Радомир и Перник.

Към 15.00 часа днес тапата бе с дължина над километър, нямаше нито една патрулка, сновяха само колите на Пътна помощ, които извозваха авариралите заради прегряване автомобили в почти 30-градусовата жега.

- реклама -