Тапа на браздата: Километрични задръствания към Турция

Тапа на браздата: Километрични задръствания към Турция. Километричните опашки от коли на граничните пунктове за Гърция стихнаха, но не и за Турция. Ентусиасти, тръгнали на пазар към Люлебургас, се оплакват, че вече 4 часа чакат на ГКПП „Малко Търново“. И онагледяват с фотос за дълга колона от автомобили, пише „24 часа„.

Изгодно: В Одрин свалиха цените на препаратите, макароните – 0,65 ст. – Flashnews

Въпреки образувалата се тапа на браздата, мнозина българи са избрали деня преди Възкресение да отскочат до Турция, за да си напазаруват за трапезата. Но висенето на границата ги отчайва. „Вече четвърти час“, жалва се Яким Димитров.

Само за ден: 10 000 българи на пазар в Одрин – Flashnews

„Чист въздух, хубава природа, не е за съжаление. Барбекюто би било страхотно“, иронизира ги Садифе Даматова. А Васил Михалев пита какви нерви трябва да имаш, за да чакаш 4-5-6 часа.

Одрински търговци ще плащат PCR-ите на БГ купувачи – Flashnews

Според други нашенци, избрали ГКПП „Капитан Андреево“,  са минали за тридесет минути. Пазаруването в Одрин, Люлебургас и Чорлу е магнит за много българи заради евтината стока. Те са готови да чакат с часове, но да се върнат с пълни багажници провизии, тъй като едно ходене до Турция пести на месец поне 500 лева.

- реклама -