сн. БГНЕС

Танцовите школи на протест, искат отслабване на мерките

Танцовите зали и школите отварят на 1 февруари?

На този етап няма да има нова заповед за отваряне на танцовите зали и школите. Но в следващата ще бъдат предвидени нашите занятия да бъдат освободени от забрана. Това обяви Милена Налбантова, председател на Съюза на организациите за любителско изкуство /СОЛИ/, която се срещна със здравния министър проф. Костадин Ангелов и министърът на културата Боил Банов.

Основание за подобна промяна е очаквания спад на заболеваемостта – под 120/100 000. Разхлабване на мерките ще има със сигурност от 1 февруари, надява се Налбантова.

До срещата се стигна, след като засегнати от ограниченията излязоха на протест пред здравното министерство и скандираха пред ведомството „Отворете залите“. Демонстрацията, в която хора на изкуствата, дошли от различни краища на страната, танцуваха и свириха, премина под надслов „Изкуството е живот – душата на един народ!

Според тяхно проучване над 85% от родителите и потребителите са готови да се върнат в школите.

сн. БГНЕС

Протестиращите споделиха, че не издържат финансово, тъй като през 2020 година са работили само няколко месеца. След Министерството на здравеопазването, недоволството се премести пред Министерството на културата.

сн. БГНЕС

Паралелен протест имаше и в Морската градина във Варна. Недоволстващите творци обявиха, че са готови да предложат на Министерството план за действие на изкуството при форсмажорни обстоятелство.

 

- реклама -