Тейл де Декер
Снимка: twitter.com/lotto_dstny

Талантлив колоездач почина на 22 години

Талантлив колоездач е починал на 22 години. Името на атлета е Тейл Де Декер. Той е загинал след тренировъчен индицент, съобщи отбора му Lotto Dstny.

Де Декер се блъсна в автомобил вчера. Той веднага беше транспортиран в болница в Лиер, където претърпя операция. По-късно младокът беше откаран в университетската болница в Антверп в медикаментозна кома. Де Декер обаче почина без да дойде в съзнание.

„Опустошени сме от загубата на нашия колоездач. Тейл показа голям напредък тази година и ние вярвахме в неговото развитие. Преминаването към професионалния отбор беше логичният избор. За съжаление, той никога няма да стане професионалист и винаги ще го помним като талантлив млад състезател и топъл и приятелски настроен човек. Нашите най-дълбоки съболезнования на семейството и близките му и мислите ни са с тях в този труден момент“, каза изпълнителният директор на отбора Стефан Ело.

През миналата година Де Декер спечели младежкото издание на легендарното състезание Париж-Рубе. Той записа и етапен успех в обиколката на Тайван.

Де Декер е втори талантлив колоездач, който Lotto Dstny губи във фатален инцидент през август. Преди четири години почина Бьорг Ламбрехт.

- реклама -