Кое е тайното оръжие на Северна Корея

Жени убийци , въоръжени с красота и инструменти за отравяне, са предпочитаното оръжие на тоталитарния режим в Северна Корея, когато елиминира опонентите си.

Това разкри дезертьорът от военните сили на народнодемократичната република и известен критик на управляващите Ан Чан И.

Според него масивните мъжете агенти, въоръжени с ножове и пистолети, са останали в миналото за сметка на дамите, които наситина плашат враговете на режима.

Самият Ан заяви, че винаги е нащрек от настойчиви и ефектни млади дами, тъй като са често използвани инструменти за отмъщението на лидера Ким Чен Ун.

Ан е служил като командос в армията на Северна Корея до 1979 година, когато дезертирал и получил най-високо ниво на защита от Южна Корея заедно с още седем души.

Според него след убийството на Ким Чен Нам броят на ползващите се с това ниво на защита е нараснал до 20.

item_northkoreaМъжете са информатори, жените- убийци

Севернокорейските сили използват мъже агенти, за да събират информация и да създават връзки с други разузнавателни агенции, докато убийствата са оставени на дамите.

Дезертьорът подчерта, че в случая красотата на агентите е от първостепенно значение, но селекцията им е различна от тази на конкурс за красота, тъй като най-важни са физическите умения на кандидатките за влизане в бой. Бившият командос допълни още, че инструментите им за отравяне обикновено се носят в пластмасови предмети, които не могат да се засекат от охраната на летищата.

4Според Ан поведението на арестуваните дотук жени в Малайзия е „немислимо” за севернокорейски шпионин. Дезертьорът заяви, че те са обучавани да изчезват или да се самоубиват при опасност да бъдат разкрити,. Засега силите на реда в Малайзия са задържали две жени, заподозрени за участие в убийството на Кин Чен Нам.

- реклама -