Тайните на мъжкия костюм

Класически костюм има в гардероба на почти всеки мъж. Когато го избират и купуват, мъжете по правило обръщат внимание на цвета, качеството на плата и модела.

На практика, обаче, формулата за идеален мъжки костюм е по-сложна и включва „специални“ съставки.

Експерти в бранша разкриват, на какви детайли трябва да обърнете внимание, когато решите да се сдобиете с костюм.

Изборът на тази мъжка дреха не е лесен. Витрините са пълни със спиращ дъха богат избор от нови стилове и материи.

Всичко това, обаче, са вече готови за носене костюми, ушити по стандартен модел. Съответно, те не винаги пасват добре на фигурата на клиента.

Съвършено друг е случаят с ушит по поръчка костюм, изработен по уникален дизайн, съобразен с индивидуалността на клиента.

Като правило, закупеният готов костюм издържа два-три сезона. Направеният по поръчка костюм от качествен плат и добре поддържан, ще издържи 20 години.

Основното предимство при него е оригиналното уникално облекло, съобразено с желанията на клиента. Добре ушитият костюм може да прикрие недостатъците и да подчертае достойнствата дори на най-нестандартната фигура. Той може да придаде увереност и представителност на онзи, който го носи.

Шивашката индустрия е изградена изцяло върху „тайната съставка“ – шивашката изработка. Майсторът-шивач трябва да вземе предвид не само особеностите на анатомията на клиента, но и неговия характер и начин на живот.

Шиенето на мъжки дрехи по поръчка е деликатен въпрос. Който се сблъсква за първи път с това, може да се смути, когато шивачът започне да изучава стойката и походката му, когато му предложи да седне, да се изправи и да обиколи наоколо. Всичко това е необходимо, за да бъде изработен наистина добър костюм. Шивачът трябва да вземе решение за всеки детайл – от кройката до плат, от вида на джоба до разположението му.

Добрият шивач е близък приятел на клиента. Той винаги е търпелив, чаровен и най-важното – позитивен. Още по време на първата среща с шивача си трябва да обясните, защо имате нужда от костюм.

Индивидуалното шиене на костюм е истинско изкуство. Силуетът трябва да бъде построен правилно, да се определят кройката и цвета – а това може да бъде извършено само професионалист с определени умения и знания в областта на човешката анатомия, Един от компонентите на индивидуалната шивашка формула е броят на измерванията и последващите проби.

За създаването на уникален и перфектно прилягащ костюм е необходимо време. Самото шиене отнема поне 40 часа, а са необходими още няколко за проби на дрехата.

Времето от първата среща до получаването на готовия костюм може да отнеме месец и половина. Затова костюмите по поръчка не са за онези, които бързат.

Мъжкият костюм по поръчка е инвестиция. Клиентите от света на политиката, бизнеса и изкуството знаят за правилото на първото впечатление и с удоволствие се обличат в дрехи, които ще помогнат на имиджа им.

Шиенето на костюм по поръчка избират уверените в себе си мъже, които са готови да инвестират в своето бъдеще.

- реклама -